Доступність посилання

ТОП новини

Пайєтт: інвестори очікують від Києва виконання програми МВФ і боротьби з корупцією


Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)
Джеффрі Пайєтт (©Shutterstock)

Посол США в Україні Джеффрі Пайєтт заявив, що американські інвестори розраховують на виконання Україною програми співпраці з Міжнародним валютним фондом і спільну боротьбу всіх гілок влади з корупцією.

«Вони сподіваються на український уряд, який би рішуче та неухильно демонстрував настроєність на реформи, на Раду, яка демонструвала б виконання зобов’язань перед МВФ, на тісну співпрацю між президентом і урядом у рішучому прагненні відновити верховенство права та готовності боротися з корупцією», – сказав посол на церемонії підписання інвестиційної угоди на суму 100 мільйонів доларів щодо будівництва зернового терміналу у порту «Южний».

Пайєтт висловив упевненість, що реформи в Україні триватимуть.

Раніше посол США також заявляв, що американський бізнес зможе інвестувати в оборонну індустрію України, якщо Київ продовжить просувати необхідні реформи і боротиметься з корупцією.

10 лютого, директор-розпорядник МВФ Крістін Лаґард заявила, що фонду буде складно продовжувати співпрацю з Україною без належної боротьби з корупцією. Вона також висловила стурбованість «повільним прогресом, який демонструє Україна, в поліпшенні державного управління, в боротьбі з корупцією і в зниженні впливу корисливих інтересів на політику».

Директор-розпорядник МВФ наголосила, що дії лідерів України мають бути спрямовані на те, щоб повернули державу на «обнадійливий шлях реформ».

Відповідно до опитування, проведеного у грудні минулого року Центром Разумкова, 30% українців вважають внутрішні загрози більш небезпечними для незалежності, суверенітету і територіальної цілісності України, ніж зовнішні. Серед усіх внутрішньодержавних загроз корупція вийшла на перше місце.

XS
SM
MD
LG