Доступність посилання

ТОП новини

Обама просить прем’єра Японії не відвідувати Росію – японські ЗМІ


Японські ЗМІ повідомляють, що президент США Барак Обама попросив прем’єр-міністра Японії Сіндзьо Абе не відвідувати Росію в травні для переговорів з президентом Володимиром Путіним.

Обама попросив Абе скасувати заплановану поїздку, яка суперечить американській політиці ізоляції Москви через її агресію в Україні, повідомляють інформаційні агентства Kyodo і Jiji 24 лютого.

За цими ж повідомленнями, Абе відмовився виконати прохання Обами в телефонній розмові 9 лютого і, скоріш за все, поїде до Сочі на початку травня, щоб зустрітися з Путіним. МЗС Японії не повідомляв про те, що Обама та Абе говорили про заплановану поїздку. За інформацією посольства, більшість розмови стосувалася запуску ракети Північною Кореєю.

Японський прем’єр прагне врегулювати територіальну суперечку з Росією через острови, розташовані поруч із Хоккайдо, на які претендує Японія, але належать вони Росії.

Суперечка завадили двом країнам підписати мирну угоди після Другої світової війни. Видання Kyodo повідомляє, що Абе сказав Обамі, що вирішення територіальної суперечки сприятиме стабільності в східно-азійському регіоні.

XS
SM
MD
LG