Доступність посилання

ТОП новини

Візит Обами в Україну не планується, але підтримка залишається – Білий дім


Президент США Барак Обама в даний момент не планує візиту в Україну, повідомив у середу під час брифінгу прес-секретар Білого дому Джош Ернест. Разом з тим він наголосив, що адміністрація Обами докладає значних зусиль для вирішення проблем, пов’язаних із ситуацією в Україні.

Ернест звернув увагу на те, що віце-президент США Джо Байден, який серед інших представників адміністрації Обами в найбільшій мірі залучений в українську проблематику, відвідав Україну наприкінці минулого року. При цьому представник Білого дому зазначив, що багато в чому це було обумовлено «відмовою росіян виконувати свою частину Мінських угод».

Україна «здійснила низку важливих реформ, які в довгостроковій перспективі підуть їй на користь, – зазначив Ернест. – Але зараз найбільшою проблемою залишається небажання росіян і сепаратистів на Сході України, яких вони підтримують, виконати свої зобов’язання, взяті ними на себе в рамках Мінських угод».

Прес-секретар Білого дому додав, що Київ «може продовжувати розраховувати на підтримку Сполучених Штатів у міру вирішення цієї важкої ситуації».

XS
SM
MD
LG