Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові взяли Широкине під повний контроль – Кіндсфатер


Вулиці Широкина (фото архівне)
Вулиці Широкина (фото архівне)

Прес-офіцер сектора «М» Олександр Кіндсфатер повідомив, що українські військові взяли під повний контроль село Широкине на Донеччині після того, як кілька днів тому його залишили проросійські сепаратисти. Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

«Декілька днів тому бойовики повністю залишили Широкине. Наші підрозділи встановили контроль над цим населеним пунктом. Зараз відбуваються заходи з розмінування території та ліквідації вибухонебезпечних предметів. Бойовики замінували практично кожен будинок, встановили багато розтяжок і мін-пасток. Цей факт показово свідчить, що терористи планували масштабний терористичний акт. Завдяки пильності наших саперів вдалося не допустити реалізації цих ворожих задумів», – повідомив Кіндсфатер.

Він зокрема уточнив, що наразі триває обстеження територій, розмінування будинків, доріг, знешкодження нерозірваних боєприпасів.

«Наші підрозділи перебувають напоготові в будь-яку мить дати гідну відсіч ворогу», – додав військовий.

Згідно з Мінськими угодами, Широкине має перебувати під контролем Збройних сил України.

До бойових дій на сході України в цьому населеному пункті, що вважалося тривалий час місцем жорсткого протистояння сил проросійських сепаратистів та українських військових, жило близько півтори тисячі людей.

XS
SM
MD
LG