Доступність посилання

ТОП новини

Представники партії з антитурецькими поглядами увійшли до складу уряду Вірменії


Президент Вірменії Серж Сарґсян
Президент Вірменії Серж Сарґсян

Представники партії з антитурецькими поглядами увійшли до складу уряду президента Вірменії Сержа Сарґсяна в рамках підписаного меморандуму про співпрацю між правлячою Республіканською партією Вірменії і опозиційною Вірменською революційною федерацією «Дашнакцутюн», що має на сьогодні лише 5 місць в 131-місному парламенті Вірменії.

Запрошення в уряд від Сарґсяна отримали три представники «Дашнакцутюн» на крісло міністра економіки, освіти і територіального управління і розвитку. Також президент призначив двох губернаторів – Арагацонтської і Ширакської областей.

Повідомляється, що міністром економіки став Арцвік Мінасян, міністерством освіти і науки керуватиме Левон Мкртчян, а міністерство територіального управління і розвитку очолить Давид Локян.

Угода правлячої Республіканської партії Вірменїі Сарґсяна з опозицією від 24 лютого «відзначає початок довгострокової політичної співпраці, заснованої на спільних цінностях, спільних цілях і планах дій», прокоментував заступник РПА Армен Ашотян.

Нині між Вірменією і Туреччиною відносини ускладнені, зокрема через те, що Єреван вимагає від Анкари взяти на себе відповідальність за вбивство етнічних вірмен в період правління Османської імперії.

«Дашнакцутюн» пішла в опозицію до влади у 2009 році, коли Вірменія і Туреччина підписали угоду про нормалізацію відносин. Угода дозволила відкрити кордони між країнами, але парламенти цих держав її так і не ратифікували.

До погіршення взаємин між двома державами призвів також інцидент зі збитим над Туреччиною російським літаком. В Єревані висловлювали побоювання, що невелика за територією Вірменія може бути втягнута у можливе протистояння Москви та Анкари.

Росія є основним постачальником зброї Вірменії. Москва також підтримує свої військові сили з близько 3 тисяч солдатів на своїй військовій базі у вірменському місті Гюмрі. Росія також має авіабазу в Еребуні, біля кордону Вірменії з Туреччиною.

XS
SM
MD
LG