Доступність посилання

ТОП новини

Суд не дозволив ГПУ почати спеціальне розслідування проти Клименка


 Олександр Клименко
Олександр Клименко

Печерський райсуд Києва повернув до Генпрокуратури клопотання про дозвіл на початок спеціального (заочного) розслідування проти колишнього міністра доходів і зборів Олександра Клименка. Про це йдеться в ухвалі суду від 15 лютого, опублікованій в Єдиному реєстрі судових рішень.

Генпрокуратура просила суд дозволити розпочати процедуру заочного засудження Клименка як підозрюваного у привласненні 616 мільйонів гривень держкоштів на посаді голови Державної податкової служби.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

У грудні 2014 року Генпрокуратура повідомила про підозру екс-міністру доходів і зборів Олександру Клименку у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 5 статті 191 (заволодіння державним майном в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України. За даними ГПУ, Клименко з використанням службового становища Голови Державної податкової служби України в період з листопада 2011 року по серпень 2012 року заволодів державними коштами на суму 616 мільйонів гривень шляхом безпідставного перерахування цих коштів з рахунків Державного казначейства України на поточний банківський рахунок підконтрольного йому фіктивного підприємства під виглядом бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

З грудня 2014 року Клименка оголосили в розшук, а в червні 2015 року його оголосили в міжнародний розшук.

Від листопада 2011 року Клименко очолював Державу податкову службу України, у грудні 2012 року його призначили міністром доходів і зборів України, а у лютому 2014 року звільнили.

XS
SM
MD
LG