Доступність посилання

ТОП новини

У 2015 році податкова поліція провела перевірки в 15 ІТ-компаніях – Білан


@Shutterstock
@Shutterstock

Державна фіскальна служба провела планові перевірки 15 українських IT-компаній за підсумками року. Про це в ході засідання парламентського комітету з питань запобігання і протидії корупції заявив перший заступник голови ДФС, глава податкової міліції Сергій Білан.

«Що стосується Державної фіскальної служби, за 2015 рік із 5 тисяч компаній було проведено 15 планових перевірок. Із загальної сукупності кримінальних справ, які є у правоохоронних органів, податковою міліцією було проведено процесуальні дії по чотирьох кримінальних справах», – сказав Білан.

В свою чергу, представники СБУ та департаменту кіберполіції Нацполіції України повідомили про чотири і п’ять кримінальних справ відповідно, порушених відомствами щодо окремих IT-компаній.

Водночас представники ІТ-галузі зазначили, що у 2015 році, за їхньою інформацією, правоохоронці провели понад 20 атак на сектор, що призвело до втрат у сумі 10-15 мільйонів доларів.

У 2015 році правоохоронці здійснили низку рейдів з вилученням техніки у декількох ІТ-компаній, через що низка громадських організацій, серед яких «Національна асамблея України», «Фінансова грамота України», «Комітет конституційно-правового контролю України», «Союз захисту підприємництва» звернулись до керівництва парламенту з вимогою створити слідчу комісію з розслідування дій силовиків під час цих обшуків і реформувати Службу безпеки України (СБУ).

XS
SM
MD
LG