Доступність посилання

ТОП новини

11 видавництв з України беруть участь у Вільнюському книжковому ярмарку


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

25 лютого у столиці Литви відкрився 17-й Міжнародний Вільнюський книжковий ярмарок, на якому Україна представлена 11-ма видавництвами зі Львова, Києва і Харкова.

Серед учасників – письменники з України: Маріанна Кіяновська, Ірина Цілик, Андрій Курков, а також українські ілюстратори книжок, кінорежисери й журналісти. На ярмарок приїхав і кореспондент Los Angeles Times, автор книжки «Аеропорт» Сергій Лойко.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, в українській програмі Вільнюського книжкового ярмарку – зустрічі з письменниками, автограф-сесії, майстер-класи, кінопокази, а також дискусії за участю українських та литовських авторів, видавців і журналістів.

У рамках заходу Сергій Лойко представить свій роман «Аеропорт», на форумі-студії Литовського радіо і телебачення відбудеться презентація книжок Андрія Куркова «Щоденник Майдану» і «Бікфордів світ» за участю автора.

Візит українських письменників та видавців до Вільнюса відбувається за підтримки Литовського культурного інституту. Координатор виставки, представник Інституту культури Литви Влада Калпокайтє розповіла Радіо Свобода, що потужна українська програма Вільнюського книжкового ярмарку є своєрідною преамбулою до проекту українсько-литовської співпраці «Литва – Україна: Культурне партнерство-2016», що стартує у квітні цього року.

За словами керівника Інституту культури Литви Аушрінє Жілінскатє, культурне партнерство Литви й України за останні роки набуло «нового дихання» і відкриває нові шляхи для співпраці митців і культурних організацій Литви й України. Зокрема навесні і восени цього року в Києві та інших містах України будуть представлені література, музика, дизайн, театр, образотворче мистецтво і фотомистецтво Литви.

Міжнародний Вільнюський книжковий ярмарок відбуватиметься 25-28 лютого.

XS
SM
MD
LG