Доступність посилання

ТОП новини

Суд у справі збитого Іл-76 заслухав свідчення потерпілих родин


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

У Павлограді відбулось п’яте судове засідання у справі про загибель у збитому озброєними сепаратистами літаку Іл-76 українських військових. У його ході свідчення в справі надавали родичі загиблих бійців.

Як повідомили Радіо Свобода родичі, сьогодні дали свої свідчення 6 потерпілих – родичів загиблих. Суд має опитати ще 11 родин.

«Cудовий розгляд відбувається цілком нормально, не складається враження, що його затягують. Сьогодні говорилось про те, що буде судове засідання, на якому розглядатимуть таємні документи, де ми не зможемо бути присутні. Також йшла мова про те, що родичі, які не можуть приїхати давати свідчення до суду, можуть подати письмові заяви або з ними може бути організовано відеозв’язок», – розповів Радіо Свобода батько одного із загиблих військовослужбовців Сергій Ніконов.

Розгляд справи в суді продовжиться 15 березня. Передбачається, що на ньому завершать слухати свідчення потерпілих, а на черговому засіданні 30 березня розпочнуть опитування свідків або розгляд документів.

17 грудня 2015 року в Павлоградському міськрайонному суді на Дніпропетровщині розпочався судовий процес у справі про загибель 49 українських військовослужбовців у літаку Іл-76, збитому 14 червня 2014 року озброєними сепаратистами в аеропорту Луганська.

На лаві підсудних – одна людина, генерал-майор Віктор Назаров, який на момент трагедії був начальником Штабу антитерористичної операції. Його обвинувачують у вчиненні злочину, передбаченого частиною 3 статті 425 Кримінального кодексу України (недбалому ставленні до служби, вчиненому в бойовій обстановці, що призвело до тяжких наслідків).

14 червня 2014 року на території Луганської області з переносного зенітно-ракетного комплексу було уражено літак Іл-76 МД. Він загорівся та впав. На його борту перебували 40 військовослужбовців 25-ї окремої парашутно-десантної бригади та 9 членів екіпажу. Усі загинули. Високопосадовцю Збройних сил України Віктору Назарову оголосили про підозру в недбалому ставленні до служби, наслідком чого стала загибель військових. Підсудний своєї провини не визнає.

XS
SM
MD
LG