Доступність посилання

ТОП новини

Обама обговорює з представниками нацбезпеки зовнішню політику США


Президент США Барак Обама
Президент США Барак Обама

Президент США Барак Обама в четвер зустрічається в Держдепартаменті з представниками Ради з питань національної безпеки, щоб обговорити низкуключових питань зовнішньої політики.

У Білому домі заявляють, що зустріч присвячена «міжнародній кампанії з ослаблення і знищення» угруповання «Ісламська держава», а також ситуації в Сирії та іншим проблемам.

Раніше цього тижня Барак Обама досяг домовленості з російським президентом Володимиром Путіним про часткове припинення бойових дій в Сирії, яке має розпочатися в суботу. Однак Обама дав обережну оцінку можливості того, що це призведе до подальших мирних переговорів, які дозволять покласти край п’ятирічній війні в Сирії між силами сирійського президента Башара Асада і повстанськими угрупованнями, які домагаються його повалення.

США також чекають рішення Ради Безпеки ООН щодо чергового раунду санкцій проти Північної Кореї у зв’язку з четвертим ядерним випробуванням, яке та країна провела в січні, заявивши про успішну розробку термоядерного пристрою.

XS
SM
MD
LG