Доступність посилання

ТОП новини

Світ стежитиме за виконанням Росією режиму припинення військових дій у Сирії – Обама


Президенти Росії та США Володимир Путін та Барак Обама (фото архівне)
Президенти Росії та США Володимир Путін та Барак Обама (фото архівне)

Президент США Барак Обама попередив Росію, що «світ буде спостерігати» за тим, чи виконує Москва узгоджений режим припинення військових дій в Сирії, який має розпочатися 27 лютого. Про це він заявив на зустрічі в Держдепартаменті США із представниками Ради з питань національної безпеки 25 лютого.

«Найближчі дні матимуть вирішальне значення, і світ буде спостерігати, чи дотримується перемир’я Росією та її союзниками в Сирії», – сказав Обама.

Американський президент назвав перемир’я «тестом» для Росії і сирійського режиму на їхню прихильність до більш широкого політичного врегулювання 5-річної громадянської війни.

Кампанія з оточення повстанців в районі Алеппо сирійськими урядовими силами за підтримки російських повітряних ударів цього місяця фактично зупинила повноцінні мирні переговори. Барака Обама не виключив, що бойовики угруповання «Ісламська держава» і «Фронт ан-Нусра» (сирійського відділення «Аль-Каїди») продовжать бої у Сирії, оскільки вони є поза переговорами про перемир’я.

Обама наголосив, що американські військові продовжують зусилля з «безжального» знищення бойовиків угруповання «Ісламська держава» «на всіх фронтах», зокрема у Лівії.

Очікується, що сьогодні Рада безпеки ООН затвердить резолюцію про перемир’я у Сирії, розроблену США і Росією.

22 лютого стало відомо, що Вашингтон і Москва погодили план перемир’я в Сирії, яке має набрати чинності в суботу, 27 лютого.

XS
SM
MD
LG