Доступність посилання

ТОП новини

Касько заявляє, що Шокін вимагав виконувати інструкції Кононенка 


Віталій Касько
Віталій Касько

Колишній заступник генпрокурора Віталій Касько повідомив, що очільник ГПУ Віктор Шокін вимагав від нього виконувати інструкції заступника голови парламентської фракції «Блоку Петра Порошенка» Ігоря Кононенка. Про це Касько заявив в інтерв'ю Reuters 25 лютого.

На запитання, чому він звільнився з ГПУ, Касько відповів, що Віктор Шокін на прохання Кононенка вимагав вплинути на розслідування справи.

«Я отримав жорстку вимогу від генерального прокурора стосовно цього. Я відмовився виконати її», – сказав Касько, не назвавши, втім, про яку справу йдеться.

Реакції від Віктора Шокіна та Ігоря Кононенка на заяви Каська наразі немає.

Раніше Айварас Абромавичус, який заявив 3 лютого, що подає у відставку з посади міністра економіки, назвав серед причин звільнення конфлікт із першим заступником керівника фракції «Блок Петра Порошенка» Ігорем Кононенком, який, за словами Абромавичуса, намагається розставити своїх людей у міністерстві і на державних підприємствах, щоб контролювати грошові потоки. Кононенко назвав ці звинувачення спробою перекласти відповідальність за невдачі в роботі міністерства.

Віталій Касько про свою відставку з посади заступника генпрокурора заявив 15 лютого. Тоді причинами звільнення він називав передусім несправедливий перерозподіл обов’язків у Генпрокуратурі та корупцію всередині відомства. У ГПУ його відставку назвали піаром.

У Верховній Раді цього місяця зареєстрували проект постанови про звільнення Віктора Шокіна. Після того, як президент Петро Порошенко закликав генпрокурора піти у відставку, в адміністрації заявили, що отримали від нього відповідну заяву.

XS
SM
MD
LG