Доступність посилання

ТОП новини

Шкіряк: водій BMW Храпачевський втретє не з’явився на допит, його можуть оголосити в розшук


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Радник міністра внутрішніх справ Зорян Шкіряк заявляє, що водій BMW Ростислав Храпачевський вже втретє не з’явився на допит до слідчих Національної поліції.

«Водій «BMW» Ростислав Храпачевський, котрий під дією алкоголю і наркотиків став винуватцем трагедії, що сталася 7 лютого, переховується від слідства з метою уникнення відповідальності. Сьогодні він втретє не з’явився на допит до слідчих Нацполіції. Нещодавно йому було оголошено першу підозру у скоєнні злочину за частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу», – написав на своїй сторінці у Facebook.

«У зв’язку з грубим нехтуванням Храпачевським норм чинного законодавства, а також очевидної вірогідності того, що він може переховуватися від слідства, Нацполіція здійснить всі необхідні законні заходи щодо примусового доправлення Храпачевського на допит», – додав Шкіряк.

Радник міністра внутрішніх справ не виключає, щонайближчим часом Храпачевського оголосять в розшук.

24 лютого Храпачевському винесли повідомлення про підозру в здійсненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 342 Кримінального кодексу (опір працівнику правоохоронного органу при виконанні ним службових обов’язків). У поліції тоді зазначили, що Храпачевський не став слухати повний текст підозри, який був оголошений слідчим, цей факт зафіксували у присутності понятих та підтвердили відеозаписом, також підозра була направлена йому з повідомленням поштовим зв’язком.

25 лютого про допити Храпачевського в поліції не повідомляли.

У Києві у ніч на 7 лютого Ростислав Храпачевський не зупинився на вимогу співробітників поліції, спробувавши втекти. Під час переслідування автомобіля BMW, яким керував Храпачевський, патрульні застосували табельну вогнепальну зброю, внаслідок чого загинув 17-річний юнак – пасажир автомобіля.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль та поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Після цього столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. 18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника.

Як повідомила голова Національної поліції України Хатія Деканоїдзе, також проти водія автомобіля, який 7 лютого переслідувала поліція на вулицях Києва, порушили кримінальну справу за статтею про погрозу або насильство щодо працівника правоохоронного органу.

XS
SM
MD
LG