Доступність посилання

ТОП новини

Депутати Дніпродзержинської міськради просять зберегти бюст Брежнєва від декомунізації


Депутати Дніпродзержинської міської ради хочуть зберегти бюст генерального секретаря ЦК КПРС Леоніда Брежнєва від декомунізації.

На сесії міської ради вони підтримали депутатських запит депутата міськради від партії «Відродження» Дмитра Дементьєва щодо звернення до Верховної Ради України з проханням нерозповсюдження дії «законів про декомунізацію» на цей пам’ятник у Дніпродзержинську, повідомили Радіо Свобода в міськраді.

За даними міської ради, ініціативу підтримала більшість депутатського корпусу, проти проголосували, зокрема, двоє депутатів від всеукраїнського об’єднання «Свобода».

Як зазначив у коментарі Радіо Свобода секретар міської ради, депутат від «Свободи» Олександр Залевський, який не підтримав звернення, у Дніпродзержинську звикли вшановувати Брежнєва як земляка, забуваючи про результати його роботи на високих державних посадах.

«Багато хто забуває про його рішення введення військ до Афганістану, забувають про тих дисидентів, які були засудженні, забувають про розквіт тоталітарного режиму, про корупційні зловживання, які потім були викриті, посадовців комуністичної партії часів Брежнєва… Є закон України і він повинен бути виконаний. На жаль, можливо, не всі ще зрозуміли, що загроза, яка зараз для України йде від Росії, заснована якраз на гаслах відновлення Радянського Союзу, нав’язуванні російської мови й всього того, що було при Радянському Союзі», – зазначив Радіо Свобода Олександр Залевський.

23 лютого 2016 року в Дніпродзержинську з будівлі технічного університету демонтували меморіальну дошку землякові, генеральному секретареві ЦК КПРС Леоніду Брежнєву.

За даними міськради, відповідно до закону про декомунізацію, з 63 пам’ятників та пам’ятних знаків Дніпродзержинська, які перебувають на обліку в Державному реєстрі нерухомих пам’яток України, 23 підлягають знесенню, зокрема, це бюст Леоніда Брежнєва, пам’ятні знаки діяльності підпільного міськкому КП(б)У.

XS
SM
MD
LG