Доступність посилання

ТОП новини

У Стамбулі протестували проти російської анексії Криму – ЗМІ


Фото ілюстративне
Фото ілюстративне

Асоціація солідарності і культури кримських турків провела у суботу в Стамбулі акцію протесту проти анексії Росією Криму, повідомляє турецька агенція Аnadolu.

Повідомляється, що учасники акції пройшли ходою від площі Галатасарай до будівлі генконсульства Росії в Стамбулі. Активісти т несли плакати з написами: «Росія, геть руки від Криму!», скандуючи схожі гасла.

Голова відділення Асоціації солідарності і культури кримських турків у Стамбулі Джелал Ічтен заявив, що Росія «як і раніше, загрожує не тільки Росії, але і миру в усьому світі».

«Путін, який діє у дусі Сталіна, і його сподвижники повинні знати, що кримськотатарський народ, який неодноразово відроджувалося з попелу, ніколи не зверне зі шляху Мустафи Абдульджеміля Киримоглу», – сказав він.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили ряд економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG