Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі спостерігачі звернулись до поліції через порушення агітації


Мітинг у Кривому Розі (архівне фото)
Мітинг у Кривому Розі (архівне фото)

У Кривому Розі Дніпропетровської області спостерігачі громадської мережі «Опора» звернулись до поліції через невідповідність вимогам виборчого законодавства агітаційних матеріалів одного з кандидатів. Про це 28 лютого повідомили у дніпропетровській обласній організації громадянської мережі «Опора».

За повідомленням, в одному з торговельних центрів міста спостерігачі виявили стенд з черговим випуском інформаційного бюлетеня «Криворожанин».

«Розміщені у ньому публікації, спрямовані виключно на популяризацію діяльності та підтримку Юрія Вілкула, офіційно зареєстрованого кандидатом на посаду міського голови Кривого Рогу 24 лютого», – повідомили в «Опорі».

Також, заявили спостерігачі, їхню увагу привернуло те, що у бюлетені, який є, згідно із законом «Про місцеві вибори», друкованим агітаційним матеріалом, не вказана особа, відповідальна за випуск.

«Відсутність необхідних відомостей дає підстави припускати, що відповідні матеріали були виготовлені не з виборчого фонду», – заявили в «Опорі».

Виявивши інформаційний бюлетень, спостерігачі зателефонували до поліції і викликали патрульну групу. Поліцейські склали протокол про прийняття заяви про вчинення ймовірного адміністративного правопорушення.

За даними з «Опори», порушення правил агітації – один із викликів нинішньої виборчої кампанії в Кривому Розі.

«У засобах масової інформації Кривого Рогу наявна достатньо велика кількість матеріалів з ознаками замовного характеру, а потенційні конкуренти вдаються до розповсюдження недобросовісної інформації. Окремі матеріали, які анонімно розповсюджуються у місті, мають ознаки розпалювання міжрегіональних протистоянь», – наголосили в «Опорі».

Реєстрація кандидатів на участь у виборах мера Кривого Рогу триватиме 10 днів, з 22 лютого по 3 березня. Вибори призначили на 27 березня.

За офіційними даними, у Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

XS
SM
MD
LG