Доступність посилання

ТОП новини

Росія: у Санкт-Петербурзі активісти провели «Марш проти державного терору»



Акція «Марш проти державного терору» в Санкт-Петербурзі, 28 лютого 2016 року
Акція «Марш проти державного терору» в Санкт-Петербурзі, 28 лютого 2016 року

У Росії в Санкт-Петербурзі близько ста активістів коаліції «Демократичний Петербург» пройшли сьогодні від станції метро «Горьковська» до Казанського собору, таким чином, провівши недозволену владою акцію під назвою «Марш проти державного терору».

Ще біля станції метро «Горьковська» учасникам акції було роздано порожні аркуші паперу. Як повідомив представник прес-служби коаліції «Демократичний Петербург» Всеволод Нела, чисті аркуші паперу – знак того, що сьогодні в Росії відсутня свобода слова.

Біля Казанського собору активісти провели одиночні пікети, піднявши плакати з гаслами: «Путін – це криза і війна», «Державний терор – це анексія Криму», «Державний терор – це 3 роки в’язниці і одиночна камера Ільдара Дадіна!», «Державний терор це – сталінські вироки Сенцову і Кольченку!»,«Державний терор – це репресивне законодавство ст. 280 ч.1 КК РФ!».

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, учасники пікету тримали в руках фотографії Бориса Нємцова і прапори України і руху «Солідарність». В ході акції поліцейські затримали 75-річного Ігоря Андрєєва за недотримання 50-метрової відстані між пікетами, також переписали паспортні дані активістів.

Напередодні в своєму відкритому зверненні організатори акції заявили, що «у країні обмежується будь-яка критика курсу влади, право на свободу зібрань, інформації і думок».

«У світлі останніх подій, ми вважаємо своїм обов’язком напередодні дворіччя початку антиукраїнської військової кампанії Росії і року з вбивства Бориса Нємцова провести Марш, присвячений проявам державного терору як в агресивній зовнішній політиці щодо інших країн, так і в репресіях щодо власних громадян: це і сфабриковані показові процеси, і оголошення «п’ятою колоною» будь-яких незгодних з «генеральною лінією партії», «викриття» НКО і опозиції, пропаганда ненависті в ЗМІ, погрози і насильство аж до вбивства... », – заявили організатори.

Одиночний пікет – єдина дозволена в Росії форма протесту, яка не потребує попереднього узгодження з владою.

XS
SM
MD
LG