Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі відбулось чергове віче на підтримку нових виборів мера


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

У Кривому Розі в неділю відбулось чергове віче на підтримку проведення нових виборів міського голови. За даними активістів, у ньому взяли участь близько ста людей.

У руках вони тримали плакати з написами на підтримку виборів та синьо-жовті прапори.

За словами учасників віча, у зібранні взяла участь кандидат в мери Кривого Рогу Інна Іванченко, офіційно зареєстрована міською виборчою комісією, а також народний депутат від «Самопомочі» Семен Семенченко, який є потенційним кандидатом, адже рекомендований партійним з’їздом.

На вічі, зокрема, було оголошено про набір спостерігачів для роботи на виборчих дільницях у день виборів: криворізькі активісти планують цього разу мати спостерігачів увсіх 300 дільницях міста.

За даними міської ТВК, наразі в Кривому Розі зареєстровано 5 кандидатів в мери міста: четверо самовисуванців (Яна Беркут, Інна Іванченко, Олександр Наторов та чинний міський голова Юрій Вілкул) та висуванець партії «Народний контроль» Ігор Левицький.

Раніше Всеукраїнський з’їзд партії «Об’єднання «Самопомочі» підтримав кандидатуру Семена Семенченка на посаду мера Кривого Рогу. Відповідне рішення було ухвалене на позачерговому партійному з’їзді в Харкові, поінформували в «Самопомочі».

За офіційними даними, в Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 50,21% виборців, а за його суперника, висуванця «Об'єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 49,79%. Різниця між кандидатами – 752 голоси. Понад два місяці у місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG