Доступність посилання

ТОП новини

Поклонська особисто представлятиме в суді справу про заборону Меджлісу


Наталія Поклонська
Наталія Поклонська

На засіданні суду у справі про заборону Меджлісу кримськотатарського народу представляти заявника буде особисто призначений Росією прокурор Криму Наталія Поклонська. Про це вона заявила в коментарі російській агенції «РИА».

«У суді буду особисто представляти сторону заявника. Відповідачем виступить перший заступник голови незареєстрованого Меджлісу Наріман Джелял, який представляє інтереси цієї організації в Криму», – заявила Поклонська.

За її словами, матеріали справи про визнання Меджлісу екстремістською організацією і його заборону вже зібрані і будуть передані в підконтрольний Кремлю Верховний суд Криму 3 березня.

Підконтрольний Росії прокурор Криму Наталія Поклонська звернулася до суду з вимогою заборонити Меджліс кримськотатарського народу і визнати його екстремістським.

У представницькому органі кримських татар після цього заявили, що подана заява має безліч юридичних неточностей, і що вважають появу цього позову політично мотивованою і морально готуються до заборони.

Кримська правозахисна група звернулася до міжнародних організацій із заявою про неприпустимість заборони Меджлісу кримськотатарського народу в Криму. У заяві правозахисники закликають міжнародні організації не допустити політично мотивованих переслідувань щодо кримських татар і Меджлісу кримськотатарського народу.

Євросоюз вже висловив стурбованість намірами заборонити діяльність Меджлісу кримськотатарського народу.

Після анексії Росією Криму на початку 2014 року лідерам кримських татар Рефату Чубарову, Мустафі Джемілєву російська влада заборонила в’їзд на півострів на п’ять років.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу запровадили низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG