Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура оскаржуватиме рішення про умовно-дострокове звільнення Лозінського


©Shutterstock
©Shutterstock

Прокуратура Київської області найближчим часом подасть апеляцію на рішення суду щодо умовно-дострокового звільнення колишнього народного депутата України Віктора Лозінського. Про це Радіо Свобода повідомили в прес-службі прокуратури Київської області.

«Наразі це рішення не набрало законної сили, тому він і надалі відбуває покарання. Прокуратура Київської області готує апеляцію, найближчими днями вона буде подана до суду», – зазначали у прес-службі прокуратури.

Раніше сьогодні екс-глава Пенітенціарної служби Сергій Старенький опублікував рішення Бориспільського райсуду Київської області від 25 лютого про умовно-достроково звільнення Лозинського. В ухвалі суду зазначається, що це рішення може бути оскаржене протягом семи днів.

У квітні 2011 року Лозінського засудили до 15 років позбавлення волі за умисне вбивство. Пізніше вирок помʼякшили до 10-річного увʼязнення. Його засудили за умисне вбивство жителя Голованівського району Кіровоградської області Валерія Олійника, а також за незаконне зберігання та поводження зі зброєю і боєприпасами.

У травні 2015 року Апеляційний суд Київської області залишив Лозінського відбувати покарання в колонії. Перед цим керівництво Бориспільської виправної колонії № 119 направило до суду клопотання засудженого Лозінського про заміну йому невідбутої частини покарання більш м’яким у виді виправних робіт.

Крім того, у червні 2014 року стало відомо, що колишній народний депутат достроково вийшов із вʼязниці за станом здоровʼя. Після цього прокуратура оскаржила це рішення. Лозінського доправили назад до колонії.

XS
SM
MD
LG