Доступність посилання

ТОП новини

Відповідальність за напад в Іраку взяла «Ісламська держава», загиблих не менш як 24


Відповідальність за напад на шиїтський похорон на сході Іраку взяло на себе екстремістське сунітське угруповання «Ісламська держава».

Унаслідок цього нападу в місцевості Мукдадія у провінції Діяла, за уточненими даними, не менш ніж 24 людини загинули й понад 50 були поранені, коли смертник підірвав на собі вибухівку посеред похоронної процесії шиїтів.

За повідомленнями посадовців, унаслідок нападу загинули й кілька місцевих командирів шиїтського ополчення, створеного в Іраку на підтримку урядових військ у боротьбі проти ісламістів.

У січні схожий напад на шиїтів у тій самій місцевості Мукдадія, що й нині, за 80 кілометрів на північний схід від столиці Багдада, за який теж узяло відповідальність угруповання «Ісламська держава», спричинив у відповідь хвилю нападів на будинки й мечеть сунітів.

Також відповідальність за два вибухи в шиїтському районі Багдада 28 лютого, внаслідок яких загинули не менш як 73 людини і ще понад 110 були поранені, теж узяло на себе угруповання «Ісламська держава».

Прем’єр-міністр Іраку Хайдер аль-Абаді закликав силові структури країни вжити заходів, щоб, за його словами, «не давати терористам здійснювати їхні злочини проти невинних цивільних мешканців».

XS
SM
MD
LG