Доступність посилання

ТОП новини

Тамерлан Царнаєв пройшов тест на громадянство США перед терактом у Бостоні – ЗМІ


Один з братів, що здійснили теракт під час марафону у Бостоні 2013 року, Тамерлан Царнаєв за три місяці до нападу успішно склав тест на отримання громадянства США, повідомило 29 лютого видання Boston Globe з посиланням на розсекречені документи Міністерства національної безпеки США.

Тамерлан Царнаєв, чеченець за національністю, який іммігрував до США за 10 років до теракту, під час тестування заперечував зв’язки з тероризмом і правильно відповідав на запитання про американську історію, демонструючи також знання англійської мови.

Попри відповідність усім вимогам, співробітник міграційної служби США, який розглядав його тест, не відразу схвалив заявку на громадянство Царнаєва, повідомляє видання.

Доповідь по Тамерлану Царнаєву, оприлюднена Міністерством національної безпеки США, містить 651 сторінку.

26-річний Тамерлан Царнаєв був старшим із двох братів, які здійснили 15 квітня 2013 року напад під час міжнародного марафону у Бостоні, в результаті якого загинули три людини і були поранені 264. Він помер після перестрілки з поліцією.

19-річного Джохара Царнаєва (нині йому 22) визнали винним у здійсненні нападу і засудили минулоріч до страти. Джохар Царнаєв – натуралізований громадянин США.

XS
SM
MD
LG