Доступність посилання

ТОП новини

США і Росія працюють над механізмом, за якого всі удари в Сирії будуть лише по бойовиках – Керрі


Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров
Держсекретар США Джон Керрі та міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров

Державний секретар США Джон Керрі повідомив, що США та Росія спільно працюють над створенням механізму, який гарантуватиме, що будь-яка атака у Сирії спрямована винятково по терористичних угрупованнях. Про це Керрі сказав на прес-конференції 29 лютого.

Держсекретар США поінформував, що розмовляв з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим і вони домовилися «не позиватись одне на одного в публічній формі» через повідомлення про порушення припинення військових дій, що почало діяти 27 лютого.

«Ми будемо відслідковувати кожне передбачуване порушення і працювати ще більше над тим, щоб отримати механізм, який допоможе нам гарантувати, що місії є дійсно місіями проти «Фронту ан-Нусра» чи «Ісламської держави», – сказав Керрі.

Перемир’я від 27 лютого у Сирії не стосується двох угруповань, які переважно залічують до терористичних: екстремістського угруповання «Ісламська держава», а також пов’язаного з ісламістською мережею «Аль-Каїда» угруповання «Фронт ан-Нусра».

27 лютого, як повідомляло МЗС Росії, з ініціативи американської сторони відбулася телефонна розмова держсекретаря США Джона Керрі та міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, в ході якої сторони привітали чинності режиму припинення вогню у Сирії.

XS
SM
MD
LG