Доступність посилання

ТОП новини

Маркін: у вбивства Нємцова були «натхненники з-за кордону»


На місці вбивства Бориса Нємцова у Москві
На місці вбивства Бориса Нємцова у Москві

Представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін заявляє, що на замовників убивства російського опозиційного політика Бориса Нємцова могли вплинути з-за кордону.

В опублікованому на сайті відомства повідомленні Маркін зазначив, що «зовні співчутливий» заклик Держдепартаменту США знайти і покарати всіх винних у вбивстві Нємцова може містити «натяк на неможливість для російського уряду знайти і притягнути до відповідальності справжніх натхненників, тих, хто з-за кордону смикав за нитки і впливав на замовників вбивства».

Кого конкретно вважають «натхненниками» вбивства опозиційного політика, представник Слідчого комітету Росії не уточнив.

Маркін додав, що заява Держдепартаменту, яку він назвав «глумливими натяками через океан», могла бути спробою «затьмарити річницю де-факто возз’єднання російського Криму з Батьківщиною».

29 лютого Держдепартамент США закликав уряд Росії переконатися в тому, що всі причетні до вбивства Бориса Нємцова будуть притягнуті до відповідальності.

Російський опозиційний політик Борис Нємцов був убитий пізно ввечері 27 лютого 2015 року в центрі Москви. Слідство вважає замовником і організатором вбивства колишнього бійця батальйону «Північ» Руслана Мухудінова. З тим, що Мухудінов є замовником злочину, не згодні рідні й колеги Нємцова, які наполягають на причетності до вбивства глави Чечні Рамзана Кадирова і людей з його оточення.

XS
SM
MD
LG