Доступність посилання

ТОП новини

У Черкасах запрацювала нова поліція


У Черкасах присягнули нові поліцейські (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:04 0:00

У Черкасах склали присягу 256 нових патрульних поліцейських. Серед них – 33 жінки і 21 учасник бойових дій. Управління патрульної поліції Черкас очолив колишній командир батальйону «Київ-1» Вадим Лісничук, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

«Найбільші проблеми на сьогодні у Черкасах – це порушення правил дорожнього руху. Це те, що ми вже бачимо і з чим щодня стикаємося. Це основний акцент. Буде якийсь день-два для знайомства, але починаємо серйозно працювати відсьогодні», – зауважив Лісничук.

Перше патрулювання нових поліцейських розпочнеться сьогодні о 21:00. Цілодобово правопорядок у Черкасах забезпечуватиме 21 патруль. Патрульні групи працюватимуть у дві зміни. За словами Лісничука, у місті вже визначили проблемні райони і саме туди направлятимуть посилені групи патрулів.

На присягу нових черкаських патрульних приїхали заступник голови Національної поліції України Олександр Фацевич і начальник департаменту патрульної поліції України Євген Жуков.

На початку листопада минулого року набрав чинності закон про національну поліцію, який ліквідував стару міліцію. Відповідно до норм закону, до складу поліції увійшли підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція і поліція особливого призначення.

Голова МВС Арсен Аваков раніше повідомив, що у всіх великих містах України патрульна поліція розпочне працювати до кінця 2016 року.

XS
SM
MD
LG