Доступність посилання

ТОП новини

ГПУ повідомила про затримання контрафактних цигарок, які везли від сепаратистів бійці полку «Київ»


Генеральна прокуратура України повідомила про затримання великої партії контрафактних цигарок, нелегально виготовлених на окупованій частині Донбасу, які везли до Києва бійці полку «Київ».

За повідомленням, вантаж – близько 400 тисяч пачок цигарок на суму понад 4 мільйони гривень – затримав новоутворений Департамент із розслідування та нагляду у кримінальних провадженнях у сферах державної служби та власності Генеральної прокуратури України у тісній взаємодії з підрозділом із боротьби з корупцією та організованою злочинністю Головного управління СБУ в Києві та Київській області, управлінням внутрішньої безпеки Національної поліції України в Києві й за підтримки Головної військової прокуратури України.

Цей вантаж був у вантажівці «Урал» із напівпричепом, якою керували і яку супроводжували працівники полку патрульної служби поліції особливого призначення «Київ» Головного управління Національної поліції в Києві, мовиться в повідомленні.

За цим фактом зареєстровано кримінальне провадження за ст. 204 Кримінального кодексу України (незаконне зберігання та транспортування з метою збуту підакцизних товарів), на даний час вживається комплекс передбачених законом заходів із метою встановити коло всіх осіб, причетних до організації незаконного переміщення підакцизних товарів, та притягнути їх до кримінальної відповідальності, заявили в ГПУ.

Полк «Київ», нині у структурі Національної поліції, був створений у листопаді 2015 року як об’єднання кількох, переважно київських, добровольчих батальйонів МВС, спецпідрозділів для охорони громадського порядку, які також брали участь у воєнній операції проти підтримуваних Росією сепаратистів у частині сходу України.

XS
SM
MD
LG