Доступність посилання

ТОП новини

«Супервівторок» на первинних виборах у США: лідирують Трамп і Клінтон


За попередніми даними, у так званий «супервівторок», 1 березня, на первинних виборах у США, де голосування проходить одночасно у 12 штатах, лідирують республіканець Дональд Трамп та демократ Гілларі Клінтон.

Трамп виграв у шести з 12 штатів США, Клінтон – у восьми, передають американські телевізійні канали, серед яких CNN і Fox News.

Трампу на «праймеріз» серед республіканців вдалося перемогти в штатах Алабама, Джорджія, Массачусетс, Вірджинія, Арканзас і Теннессі, водночас Клінтон стала лідером від Демократичної партії в штатах Алабама, Джорджія, Теннессі, Техас, Арканзас, Массачусетс і Вірджинія.

Суперник Трампа від республіканців Тед Круз виграв у своєму рідному штаті Техас, а також в Оклахомі. Інший конкурент сенатор Марко Рубіо став лідером в Міннесоті.

Суперник Клінтон серед демократів Берні Сандерс претендує на перемогу в своєму рідному штаті Вермонт, а також Оклахома і Колорадо.

Перші виборчі дільниці закриваються у США о 7-й годині вечора за місцевим часом в штаті Вермонт, Вірджинія і Джорджія, у деяких інших штатах – о 8–9-й вечора. Але голосування триватиме ще в деяких штатах далі на захід. Остаточні дані підрахунку голосів в кожному штаті стануть відомі протягом декількох днів.

1 березня в США проходить один з найважливіших етапів президентської кампанії, який називають «супервівторком», після якого стане відомо, чиї прізвища будуть вписані у бюлетень на президентських виборах 8 листопада 2016 року. Американці цього дня голосують від східних штатів до Техасу, Міннесоти і Аляски.

XS
SM
MD
LG