Доступність посилання

ТОП новини

Адвокат: не процесуалістика, а політичні переговори звільнять Савченко


Надія Савченко
Надія Савченко

Адвокати громадянки України Надії Савченко заявляють, що вона буде звільнена у результаті політичних переговорів, а не рішення суду.

«У цьому суді прокурори можуть запросити і сто років, але посоромилися. Савченко звільнить не процесуалістика, а політичні переговори», – написав у Twitter адвокат Микола Полозов.

«Все складається, як і прогнозувалося. Савченко звільнять політичні переговори, а не бутафорський суд», – заявив Марк Фейгін. Він додав, що замовна політична справа в Росії не вимагає доказів, «вона вирішена».

Сторона обвинувачення на суді у справі громадянки України Надії Савченко в російському Донецьку 2 березня заявила, що вимагає для українки 23 років ув’язнення.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG