Доступність посилання

ТОП новини

Оліфер: Контактна група підписала угоду про розмінування уздовж лінії зіткнення на Донбасі


У Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду щодо завершення розмінування на 12 узгоджених ділянках уздовж лінії зіткнення. Про це за підсумками сьогоднішнього засідання Контактної групи в Мінську заявила речниця представника України в групі Леоніда Кучми Дарина Оліфер.

Як написала вона на своїй сторінці в Facebook, у цьому документі детально розписані всі деталі робіт з розмінування, включно з обгородженням та маркуванням територій, на яких є міни біля контрольно-пропускних пунктів.

За словами Оліфер,від України документи підписав Леонід Кучма, від ОБСЄ – Мартін Сайдік, від Росії – Борис Гризлов.

Речниця Кучми додала, що до зустрічі міністрів закордонних справ країн «нормандської четвірки», яка відбудеться 3 березня в Парижі, документи мають завізувати лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко та лідер угруповання «ЛНР» Ігор Плотницький.

Сепаратисти на своїх сайтах повідомляють, що угода передбачає «проведення розмінування на пріоритетних для відновлення ділянках, список яких раніше був узгоджений підгрупою з безпеки», узгоджений документ найближчим часом підпишуть Захарченко та Плотницький.

Крім того, сьогодні в Мінську представники Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі підписали угоду про припинення навчань з бойовою стрільбою в 30-кілометровій зоні вздовж лінії зіткнення – по 15 кілометрів із кожного боку.

XS
SM
MD
LG