Доступність посилання

ТОП новини

Мер Комсомольська пропонує ухвалити рішення про перейменування на місцевому референдумі


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Мер Комсомольська Полтавської області України пропонує винести питання про перейменування міста на місцевий референдум.

Під час засідання у Полтавській обласній державній адміністрації, де обговорювали декомунізацію в області, Дмитро Биков зауважив, що 98% жителів міста проти перейменування.

«17 вересня 2015 року, під час громадського слухання, жителі міста вирішили залишити назву Комсомольськ. 16 тисяч містян, в числі яких «першопрохідці» і колишні комсомольці, які в 1960-х роках будували це місто, не готові зараз до перейменування. З часом, можливо, їхня думка зміниться», – сказав мер Комсомольська.

На сесії 1 березня депутати міської ради Комсомольська вирішили звернутися до голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана із проханням відкласти розгляд проекту постанови про перейменування Комсомольська і дати можливість міській владі повторно провести громадські слухання щодо цього питання.

Після попередніх громадських слухань міська рада вирішила не перейменовувати Комсомольськ, запропонувавши змінити походження назви зі слова «комсомол» на абревіатуру : КОлектив Молодих СОціально МОтивованих Людей (Ь) Справжніх (Ь) Козаків.

У квітні 2015 року Верховна Рада України ухвалила закон про засудження комуністичного й нацистського режимів. За даними Українського інституту національної пам’яті, нові назви у зв’язку з дією закону має отримати 941 населений пункт.

Демонтаж усіх пам’ятників і меморіальних знаків, як і перейменування вулиць і міст повинні закінчитися в Україні до 21 травня 2016 року.

XS
SM
MD
LG