Доступність посилання

ТОП новини

Росія: фонд Навального подав вимогу визнати цензурою заборону на сюжети про вбиту дитину


У Росії Фонд боротьби з корупцією опозиціонера Олексія Навального подав до Слідчого комітету і Прокуратури Росії заяву з вимогою визнати заборону показувати на державних телеканалах сюжет про няню, що відрізала голову дитині в Москві, виявом цензури і перешкоджанням законній діяльності журналістів.

Після того, як 29 лютого в Москві затримали жінку з відрізаною головою дитини, повідомлень про це не передали загальноросійські державні чи підконтрольні Кремлеві телеканали – «Перший канал», «Росія-1», «Росія-24» чи «НТВ», – хоча передали деякі приватні. Російське інтернет-видання «РБК» з посиланням на представників каналів повідомило, що їм надійшла рекомендація не давати цього сюжету до ефіру. Офіційний Кремль вустами речника президента Росії Дмитра Пескова заперечив це, також у комітеті Державної думи Росії з інформаційної політики заявили, що нічого не знають про такі рекомендації.

За версією слідства, 39-річна Ґюльчехра Бобокулова, що прибула з Узбекистану і працювала нянею в одній із московських родин, уранці 29 лютого, дочекавшись, поки батьки зі старшою дитиною залишать квартиру, «з невстановлених причин скоїла вбивство, підпалила квартиру і покинула місце події». За даними ЗМІ, Бобокулова хвора на шизофренію. На суді вона визнала свою вину, але заявила, що вбити дитину їй «наказав Аллах».

XS
SM
MD
LG