Доступність посилання

ТОП новини

У Кривому Розі документи на реєстрацію кандидатами в мери подали 17 осіб, серед них депутат Семенченко


У Кривому Розі 17 осіб подали документи на реєстрацію кандидатами на вибори міського голови, які відбудуться 27 березня – інформацію про це підтвердили у Криворізькій міській виборчій комісії.

За даними комісії, 9 кандидатів уже офіційно зареєстровані, питання щодо реєстрації решти, які подали заявки 1 та 2 березня, буде розглянуте на засіданні комісії 3 березня.

За інформацією виборчкому, 29 лютого, під час чергового засідання, члени міськвиборчкому ухвалили реєстрацію трьох самовисуванців – Олега Бойченка, Олега Косяка, Наталії Левицької, а також висуванця від партії «Укроп», керівника місцевого осередку партії Миколи Колесника.

Раніше ТВК зареєструвала ще п’ять кандидатів: чотирьох самовисуванців (Яну Беркут, Інну Іванченко, Олександра Наторова та чинного міського голову Юрія Вілкула) та висуванця від партії «Народний контроль» Ігоря Левицького.

Як поінформували у громадянській мережі «Опора», зокрема, кандидатами на посаду мера мають бути зареєстровані криворіжці, які подали заяви на реєстрацію 1 березня: це самовисуванці Ярослав Шрам, Олексій Кривенко, Едуард Комар та висуванець партії «Сила людей» Світлана Сова.

За даними «Опори», серед тих, хто подав документи на реєстрацію 2 березня, – народний депутат України Семен Семенченко, який балотується від партії «Об’єднання «Самопоміч».

Збори місцевої організації партії, які рекомендували Семенченка кандидатом на посаду мера, відбулися ще 28 лютого, однак, за статутом партії, кандидатуру ще мала затвердити політрада партії.

Реєстрація кандидатів на мера Кривого Рогу тривала 10 днів – із 22 лютого по 2 березня.

За офіційними даними, у Кривому Розі на виборах 15 листопада 2015 року за чинного міського голову, представника «Опозиційного блоку» Юрія Вілкула проголосувало 49,25% виборців, а за його суперника, висуванця «Об’єднання «Самопоміч» Юрія Милобога – 48,83%. Різниця між кандидатами – лише 752 голоси з майже 178 тисяч визнаних дійсними. Понад два місяці в місті тривали протести «проти фальшувань результатів виборів». «Опозиційний блок» вважає ті вибори законними.

Верховна Рада України призначила позачергові вибори мера Кривого Рогу Дніпропетровської області на 27 березня 2016 року.

XS
SM
MD
LG