Доступність посилання

ТОП новини

Після вироку для Савченко розпочнеться політичний процес її звільнення – Новіков


Ілля Новіков та Надія Савченко
Ілля Новіков та Надія Савченко

Після оголошення вироку українській громадянці, народному депутатові Надії Савченко політичний процес її звільнення буде активнішим. Про це заявив в ефірі Радіо Свобода один з адвокатів Савченко Ілля Новіков.

«Після вироку, після того як російські представники, зокрема Путін, втратять можливість говорити: «нехай суд розбереться», коли в них забракне цього аргументу, тиск західних партнерів збільшиться і це може позитивно вплинути на ситуацію. Бо і російська сторона вже розуміє, що вони не можуть тримати її ув’язненою до нескінченності, тому що вона насправді готова оголосити сухе голодування, а це означає, що вони просто втратять її, втратять її як цінний товар, як заручника», – сказав адвокат.

Він додав, що шанси на звільнення Надії Савченко доволі високі.

«Можливо, шляхом обміну, а, може, як подарунок, якщо цього попросить хтось із впливових західних лідерів» – зазначив Новіков.

Сьогодні у суді в Донецьку Ростовської області Росії продовжаться розпочаті напередодні дебати у справі української громадянки, народного депутата Надії Савченко. Очікується, що в четвер виступатиме сторона захисту і сама Надія Савченко, яка учора заявила, що оголосить сухе голодування, якщо суд відкладатиме оголошення вироку.

Сторона обвинувачення заявила, що вимагає для українки 23 роки ув’язнення.

У середині грудня минулого року російський суд продовжив арешт Надії Савченко до 16 квітня. Після цього вона на знак протесту оголосила голодування – третє від моменту її арешту влітку 2014 року, і пообіцяла оголосити сухе голодування після вироку, вимагаючи звільнення.

Надію Савченко у Росії звинувачують у вбивстві двох співробітників російського телебачення, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG