Доступність посилання

ТОП новини

Кремль «шкодує» через продовження санкцій США проти Росії


Речник президента Росії Дмитро Пєсков
Речник президента Росії Дмитро Пєсков

Кремль висловлює жаль з приводу рішення президента США Барака Обами продовжити ще на рік санкції проти Росії через незаконну анексію Криму і підтримку бойовиків на сході України. Про це заявив речник президента Росії Дмитро Пєсков.

Президент США Барак Обама 2 березня продовжив іще на рік, до 6 березня 2017 року, чинність низки санкцій, що були накладені через агресію Росії проти України.

Як мовиться в його указі, на цей термін продовжується чинність кількох пакетів санкцій, що запроваджувалися протягом 2014 року, починаючи з 6 березня 2014-го, у зв’язку з діями й політикою влади Росії, включно з окупацією і заявами про анексію Криму і використанням сили деінде в Україні.

Ці дії Росії, як визначив Обама, підривають демократичні процеси й інституції в Україні, загрожують миру, безпеці, стабільності, суверенітетові й територіальній цілісності України.

Крім США, схожі санкції щодо фізичних і юридичних осіб із Росії й деяких цілих секторів російської економіки, проти низки діячів українських сепаратистів та їхніх організацій і проти деяких кримських компаній, які захопила у власність Росія, запровадили, починаючи з весни 2014 року, кількома пакетами й інші держави-члени «Групи семи» і ще низка країн, а також Європейський союз.

Як заявляли всі ці країни, санкції, накладені через втручання на сході України, будуть чинними до повного виконання Росією й підтримуваними нею сепаратистами кількох пакетів мінських домовленостей про врегулювання в цьому регіоні, а санкції, пов’язані з окупацією Криму, до деокупації півострова.

XS
SM
MD
LG