Доступність посилання

ТОП новини

Слідчий СБУ оголосив Краснову підозру в причетності до тероризму


Станіслав Краснов, 1 березня 2016 року
Станіслав Краснов, 1 березня 2016 року

Слідчий СБУ в залі Шевченківського райсуду Києва оголосив голові цивільного корпусу «Азов-Крим» Станіславу Краснову підозру в причетності до тероризму.

При цьому слідчому не вдалося вручити підозру особисто Краснову, оскільки він знепритомнів.

Прихильники Краснова одразу винесли його із зали суду на вулицю.

Наразі Шевченківський райсуд обирає запобіжний захід Краснову, якого до цього підозрювали в незаконному зберіганні зброї.

Інформація про затримання Краснова СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побої і катування під час затримання. На обличчі у нього видно сліди побиття.

У ніч на 2 березня Краснов був звільнений з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну утримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

2 березня суд мав обрати йому запобіжний захід, однак Краснова госпіталізували. Прокурори, які представляють державне обвинувачення, повідомили, що Станіславу Краснову інкримінують лише незаконне поводження зі зброєю, його підозрюють у зберіганні тротилу і гранат. За даними сторони обвинувачення, наразі у справі Краснова не йдеться про зв’язки з іноземними спецслужбами, про які заявляли в СБУ.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього і мстить за викриття незаконної діяльності представників правоохоронних органів України у 2013 році на території Криму.

2 березня керівник «Цивільного корпусу «Азов-Крим» на прес-конференції заявив, що про всі контакти з представниками іноземних спецслужб повідомляв українським спецслужбам, але не СБУ. Він відмовився коментувати інформацію СБУ про його поїздку в Білорусь, під час якої, за словами представника СБУ Олександра Ткачука, Краснов контактував із куратором з російських спецслужб.

XS
SM
MD
LG