Доступність посилання

ТОП новини

Камерон, Меркель і Олланд обговорять із Путіним ситуацію в Сирії


Дейвід Камерон
Дейвід Камерон

Прем’єр-міністр Великобританії Дейвід Камерон запланував на 4 березня міжнародну телефонну конференцію про припинення вогню в Сирії, в якій, як очікується, візьмуть участь лідери Росії, Франції і Німеччини.

Речниця Камерона заявила, що ця конференція стане можливістю для британського лідера виступити з загальних позицій з президентом Франції Франсуа Олландом і канцлером Німеччини Анґелою Меркель.

Представники Камерона повідомили, що Великобританія, Франція і Німеччина повинні чітко дати зрозуміти президентові Росії Володимиру Путіну: припинення вогню в Сирії має підтримуватися для відкриття шляху справжніх політичних перетворень у Сирії.

Крихке перемир’я, яке почало діяти минулого тижня, є першим великим припиненням вогню в громадянській війні у Сирії, що почалася п’ять років тому і призвела до загибелі понад 270 тисяч людей.

Угода про перемир’я укладена між силами президента Сирії Башара Асада, підтримуваними Росією, й опозиційними сирійськими угрупованнями. Вона не включає в себе екстремістські групи, такі, як «Ісламська держава» і «Джабгат ан-нусра» («Фронт перемоги»).

XS
SM
MD
LG