Доступність посилання

ТОП новини

У Парижі почалася зустріч голів МЗС у «нормандському форматі»


Сергій Лавров, Франк-Вальтер Штайнмаєр, Павло Клімкін (л > п), архівне фото. На ньому ще немає четвертого учасника, нового голови МЗС Франції Жана-Марка Еро.
Сергій Лавров, Франк-Вальтер Штайнмаєр, Павло Клімкін (л > п), архівне фото. На ньому ще немає четвертого учасника, нового голови МЗС Франції Жана-Марка Еро.

Міністри закордонних справ України, Франції, Німеччини і Росії почали зустріч у столиці Франції Парижі, що присвячена врегулюванню становища на окупованій частині Донбасу.

Голова французької дипломатії Жан-Марк Еро приймає очільників МЗС України Павла Клімкіна, Німеччини Франка-Вальтера Штайнмаєра та Росії Сергія Лаврова.

Очікується, що на зустрічі сторони обговорять питання встановлення режиму тиші, обміну заручниками та проведення виборів на окупованих територіях Донбасу. Конкретного порядку денного зустрічі не оголошували.

Нещодавно під час візиту до України Штайнмаєр заявив, що зустріч «нормандської четвірки» в Парижі буде визначальною. Крім того, він очікує досягнення «необхідних компромісів» щодо ситуації на сході України під час цієї зустрічі.

«Нормандська четвірка» – Німеччина, Франція, Україна, Росія – на переговорах на рівні міністрів закордонних справ і державних керівників обговорює способи врегулювання конфлікту в окупованій частині українського Донбасу.

Бойові дії на Донбасі тривають від квітня 2014 року. Тоді влада України оголосила проведення антитерористичної операції на частині територій Донецької і Луганської областей. Частина цих областей, зокрема й їхні найбільші міста Донецьк і Луганськ, далі окуповані підтримуваними Росією сепаратистами й російськими регулярними військами. Від квітня 2014 року, за даними ООН, на Донбасі загинули понад 9 тисяч людей, понад 21 тисячу поранені.

XS
SM
MD
LG