Доступність посилання

ТОП новини

Луценко пропонує 9 березня провести позачергове засідання Ради


Юрій Луценко
Юрій Луценко

Голова фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко пропонує 9 березня провести позачергове засідання Верховної Ради. Про це йдеться на сайті партії з посиланням на інтерв’ю одному з українських телеканалів.

«Ми могли б відновити роботу коаліції, створити новий уряд, прийняти план його першочергових кроків, проголосувати євроінтеграційний закон, заспівати гімн, покласти квіти до пам’ятника Шевченку і повірити в те, що Україна отримала новий імпульс для руху вперед», – сказав Луценко.

За його словами, політичні сили у парламенті для подальшої роботи і ухвалення рішень повинні «розгорнути просту дискусію».

«Все має відбуватися в узгодженні з усіма фракціями і, в першу чергу, – із фракцією «Народного фронту». Я хочу наголосити – ми не шукаємо лінію розколу, ми хочемо дати новий імпульс в правильному напрямку», – сказав Луценко.

Він заявив, що Україні потрібен прем’єр-міністр, якому довіряє суспільство як реформатору, а також той, кому довіряє міжнародна спільнота, передусім МВФ.

При цьому Луценко додав, що «Блок Петра Порошенка» розробив план роботи для уряду та парламенту.

«Ми покладемо його на стіл. Це зроблено абсолютно зрозуміло: ми взяли угоду про асоціацію, коаліційну угоду, прописали по напрямках і розробили календарний план, вказавши, де завдання Верховної Ради, а де – Кабінету міністрів. Вони мають синхронізуватися і діяти», – сказав Луценко.

16 лютого після звіту уряду Верховна Рада не змогла ухвалити резолюцію про недовіру Кабінетові міністрів, хоча визнала діяльність уряду за 2015 рік незадовільною, а урядовий звіт відхилила. 18 лютого спікер парламенту Володимир Гройсман оголосив про вихід із коаліції фракцій «Батьківщина» і «Самопоміч», які, серед інших, підтримували відставку уряду.

26 лютого лідер фракції «Блок Петра Порошенка» Юрій Луценко заявив, що стара коаліція розпалася і лідери фракцій «мають почати переговори про створення нової коаліції під новий уряд». Після цих заяв прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що уряд є юридично легітимним і продовжує працювати. Президент України Петро Порошенко, у свою чергу, сказав, що перезавантаження уряду зараз є відповідальністю парламенту та парламентської коаліції,

Чинне законодавство передбачає, що відставка Кабінету міністрів настає внаслідок ухвалення Верховною Радою резолюції недовіри уряду та відставки прем’єра. Відповідно до процедури, у разі неухвалення резолюції про недовіру проведення повторного голосування щодо цього питання можливе на наступній сесії.

Згідно з графіком роботи парламенту, наступне пленарне засідання Верховної Ради заплановане на 15 березня.

XS
SM
MD
LG