Доступність посилання

ТОП новини

ДПСУ: з боку співробітників СІЗО при поводженні з патрульним Олійником були порушення


(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Державна пенітенціарна служба заявляє про низку порушень із боку співробітників Київського СІЗО при поводженні з арештованим патрульним поліцейським Сергієм Олійником.

«Встановлено низку порушень вимог нормативно-правових актів і посадових інструкцій співробітниками Київського слідчого ізолятора під час супроводження ними Олійника до збірного відділення установи та його тримання там з метою подальшого конвоювання для участі в судовому засіданні», – йдеться у повідомленні прес-служби Пенітенціарної служби.

Водночас у відомстві зазначають, що порушень під час перебування Олійника в камері допущено не було.

Напередодні прокуратура Києва почала перевірку заяви підозрюваного в убивстві патрульного поліцейського Сергія Олійника про його побиття в слідчому ізоляторі в Києві. Слідчі порушили справу за фактом можливого неналежного виконання працівниками Київського слідчого ізолятора своїх службових обов’язків.

Перед цим Олійник заявив, що в СІЗО його помістили в камеру з іншими заарештованими, що спричинило сутичку – один із арештантів напав на нього.

18 лютого Печерський районний суд Києва обрав запобіжний захід у вигляді арешту на два місяці без права внесення застави для патрульного Сергія Олійника. Згодом суд змінив Олійнику запобіжний захід на цілодобовий домашній арешт.

У Києві у ніч на 7 лютого патрульні поліцейські під час переслідування порушника правил дорожнього руху відкрили вогонь по автомобілю BMW, внаслідок чого загинув 17-річний юнак.

У поліції пояснили, що патрульні побачили молодих людей, які після вживання алкоголю сіли в автомобіль і поїхали. Через гучномовець вони почали вимагати зупинитися, але водій на це не реагував і продовжив утікати. Після приблизно 40-хвилинної погоні через усе місто поліцейські відкрили попереджувальний вогонь. Також унаслідок цього інциденту постраждав один поліцейський.

Після цього столична прокуратура повідомила про перевірку правомірності дій поліцейських під час переслідування автомобіля BMW і застосування вогнепальної зброї, внаслідок чого загинула людина. Всього у справі призначили понад 20 експертиз.

1 березня Голосіївський райсуд Києва обрав запобіжний захід водію BMW Ростиславу Храпачевському – його відпустили під особисте зобов’язання

XS
SM
MD
LG