Доступність посилання

ТОП новини

Деканоїдзе: 37 людей пройшли курс підготовки спецназу поліції КОРД


Хатія Деканоїдзе
Хатія Деканоїдзе

Глава Національної поліції Хатія Деканоїдзе повідомляє, що 37 людей пройшли курс підготовки спецназу поліції КОРД (Корпус оперативно-раптової дії).

«Сьогодні в історії Національної поліції України ще один історичний день. За підтримки наших американських партнерів перші 37 випускників спецпідрозділу КОРД отримали свідоцтва про проходження курсу підготовки», – написала вона на своїй сторінці в Facebook.

За її словами, вони проходили відбір протягом 2 місяців і вже сьогодні готові виконувати найскладніші завдання.

Як повідомляв міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, 27 жовтня 2015 року розпочався конкурсний набір у новий поліцейський спецназ КОРД (корпус оперативно-раптової дії). За словами міністра, КОРД має прийти на зміну «численним спеціальним підрозділам колишньої міліції (Сокіл, Грифон, екс-Беркут, Титан ) – як єдина система спецназу».

2 липня 2015 року Верховна Рада ухвалила законопроект про Національну поліцію. Відповідно до закону, до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG