Доступність посилання

ТОП новини

Краснов залишається в реанімації київської лікарні – адвокат


Краснов в суді, 1 березня 2016 року
Краснов в суді, 1 березня 2016 року

Керівник громадської організації «Цивільний корпус «Азов-Крим» Станіслав Краснов 4 березня залишається в реанімації Київської міської лікарні №3. Про це проекту Радіо Свобода, сайту Крим.Реалії сказав адвокат Краснова Андрій Мамалига.

«Говорив з ним півгодини тому. Поки залишається в реанімації. Загалом стан його можна назвати задовільним. Але поки мова про переведення з реанімації не йде. Лікарі ним займаються », – повідомив Мамалига.

Наразі підтвердження цією інформації з інших джерел немає.

Повідомлялося, що Краснов знепритомнів під час судового засідання 3 березня, після чого був доставлений в Київську міську лікарню №3 і поміщений у відділення реанімації.

Шевченківський районний суд Києва обрав йому запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту з носінням браслета. 3 березня слідчий СБУ оголосив Краснову підозру в причетності до тероризму. Але слідчому не вдалося вручити повідомлення про підозру особисто Краснову, оскільки той втратив свідомість.

Інформація про затримання Краснова СБУ з’явилася 28 лютого. Активіст заявив про побої і катування під час затримання. На обличчі у нього видно сліди побиття. У ніч на 2 березня Краснов був звільнений з ізолятора СБУ після закінчення передбаченого законодавством терміну утримання під вартою до рішення суду про обрання запобіжного заходу.

2 березня суд повинен був обрати йому запобіжний захід, однак Краснова госпіталізували. Тоді прокурори, які представляють державне обвинувачення, повідомили, що активісту інкримінують лише незаконне поводження зі зброєю, його підозрюють в зберіганні тротилу і гранат. За даними сторони обвинувачення, поки у справі Краснова мова не йде про зв’язки з іноземними спецслужбами, про які також заявляли в СБУ.

Краснов наполягає, що СБУ сфальсифікувала справу проти нього.

XS
SM
MD
LG