Доступність посилання

ТОП новини

Міненерго Росії констатує відставання у будівництві ТЕС в анексованому Криму


Олександр Новак
Олександр Новак

Міністерство енергетики Росії констатує відставання при будівництві двох електростанцій в анексованому Росією Криму, компанія «Технопромекспорт» повинна ліквідувати їх до 1 червня, заявив глава російського Міненерго Олександр Новак під час візиту до Криму.

«Завершені проектні роботи, проводиться земляні роботи, проводиться заливка фундаменту, замовлено необхідне обладнання. Ми відзначили невелике відставання, домовилися, що наші колеги з компанії «Технопромекспорт» забезпечать ліквідацію цього відставання до 1 червня і увійдуть в графік, що дозволить нам реалізувати завдання у встановлені терміни», – сказав Новак.

Йдеться про 940 мегават нової генерації для Криму. ТЕС збираються запустити у вересні 2017 року та в березні 2018 року.

Станції будуються під Сімферополем і Севастополем.

У Криму з 22 листопада 2015 року діє режим надзвичайної ситуаціїу зв’язку з припиненням енергопостачання з материкової частини України. Пошкоджена внаслідок, ймовірно, вибуху ЛЕП, по якій передавалося в Крим до 250 мегават, відновлена, проте електроенергія в Крим не подається, так як закінчилася дія контракту щодо постачання електрики на півострів, який з початку 2014 року анексований Росією.

Зараз Крим забезпечується за рахунок власної генерації, генераторних установок з Росії і через енергоміст з Кубані. Енергоміст не витримує навантажень, часто відбуваються аварії.

Введення в дію 3-й і 4-й ліній енергомоста заплановано на 1 травня 2016 року.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості»/

XS
SM
MD
LG