Доступність посилання

ТОП новини

Сепаратисти за добу 50 разів порушили перемир’я на Донбасі – штаб АТО


У штабі АТО заявляють, що підтримувані Росією сепаратисти на Донбасі упродовж останньої доби 50 разів обстрілювали позиції українських військових.

«З другої половини дня бойовики активізувались по всій лінії розмежування та з мінометів різних калібрів обстріляли опорні пункти ЗСУ. 76 мін ворог випустив по укріпленнях в районі Чермалика та 45 мін поблизу Зайцева. Під мінометним вогнем російських терористів опинилися позиції поруч з н.п Красногорівка, Майорськ та Старогнатівка», – повідомили у штабі АТО вранці 5 березня.

«Найбільш небезпечним був Донецький напрямок – 42 обстріли, на Маріупольському 6 та 2 на Луганському. Наші укріплення неподалік Авдіївки, Пісків, Луганського, Зайцевого, Майорська, Троїцького, Попасної та Богуславського російські терористи обстрілювали з гранатометів, кулеметів та стрілецької зброї», – додали у штабі.

Сепаратисти з угруповання «ДНР» наразі не повідомляли про останню оперативну ситуації на підконтрольній їй території. Луганські сепаратисти кажуть, що українські військові за добу двічі обстрілювали їхні позиції.

У січні Тристороння контактна група у Мінську заявила про чергову домовленість про припинення вогню у зоні бойових дій на сході України з 14 січня. Однак відтоді сторони конфлікту неодноразово звинувачували одна одну в порушенні «режиму тиші».

XS
SM
MD
LG