Доступність посилання

ТОП новини

Система поліції в Україні ніколи не повернеться до каральної – Аваков


Арсен Аваков (©Shutterstock)
Арсен Аваков (©Shutterstock)

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков заявляє, що система поліції, яка нині вибудовується в Україні, ніколи не повернеться до каральної. Про це він сказав у Полтаві, де сьогодні запрацювала нова патрульна поліція.

«Крок за кроком, в Україні вибудовується система, створена на основі нової, європейської ідеології, яка вже ніколи не повернеться до старої, каральної системи і буде служити кожному українцю, захищати кожну людину», – сказав Аваков.

Він також повідомив, що на сьогодні в Україні працює майже дев1ять тисяч патрульних поліцейських, зокрема у Києві, Львові, Одесі, Харкові, Ужгороді, Мукачеві, Миколаєві, Луцьку, Хмельницькому, Дніпропетровську, Івано-Франківську, Херсоні, Вінниці, Чернігові, Кременчуці, Черкасах та в аеропорту Бориспіль.

На початку листопада минулого року набрав чинності закон про національну поліцію, який ліквідував стару міліцію. Відповідно до норм закону, до складу поліції увійшли підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція і поліція особливого призначення.

XS
SM
MD
LG