Доступність посилання

ТОП новини

Представники омбудсмена Росії відвідають у неділю Надію Савченко – сестра


Представники омбудсмена Росії відвідають у неділю Надію Савченко. Про це на своїй сторінці у Facebook 5 березня повідомила сестра Надії Віра Савченко.

«Омбудсмен Москви Елла Олександрівна Памфілова щойно прислала мені смс: «Віро, завтра у Надії будуть мої співробітники», – написала сестра Надїі Савченко.

Згідно з повідомленням, сама Памфілова має вийти на зв’язок з сетрою Надїі Савченко у другій половині дня.

В офісі уповноваженого з прав людини Росії цю інформацію не підтверджують і не спростовують.

Раніше в суботу Микола Полозов, адвокат Надії Савченко, закликав російського омбудсмена Еллу Памфілову моніторити стан здоров’я українки, яка оголосила сухе голодування.

На суді в Донецьку Ростовської області Росії 3 березня на завершенні слухань у справі Надії Савченко вона мала виступити із заключним словом. Але суддя закрив засідання й оголосив перерву в суді до 9 березня. Надія Савченко у відповідь заявила, що оголошує сухе голодування, про яке вона попереджала раніше, у випадку зволікання суду з винесенням вироку.

Звинувачення просить для неї 23 роки позбавлення волі; Савченко заявила, що не буде оскаржувати вироку.

В останньому слові, текст якого оприлюднили у соціальних мережах напередодні, Савченко, серед іншого, заявила, що не визнає ні своєї вини, ні майбутнього вироку їй, ні самого російського суду над нею.
Україна і представники Заходу закликали Москву звільнити громадянку України.

Надію Савченко в Росії обвинувачують у вбивстві двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, надаючи інформаційну підтримку збройним проросійським сепаратистам, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону.

Савченко та її захист звинувачення відкидають і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім примусово переправили її до Росії.

XS
SM
MD
LG