Доступність посилання

ТОП новини

«Опора» заявляє про порушення правил агітації на підтримку мера в Кривому Розі


У Кривому Розі зафіксовані випадки порушення правил агітації під час передвиборчої кампанії з виборів міського голови. Про це в суботу поінформували в Громадянській мережі «Опора», яка стежить за виборами в місті.

За даними «Опори», на кількох об’єктах міста – газетному кіоску в Жовтневому районі, а також кафе та магазинах в Саксаганському районі – спостерігачі виявили агітаційні наліпки з написами «Ні рейдерам та аферистам! За Кривбас! За Вілкула!». Ці матеріали не мають вихідних даних – даних про установу, яка здійснила друк, тираж, осіб, відповідальних за випуск.

Як зазначили в «Опорі», поширення друкованих агітаційних матеріалів без вихідних даних заборонене законом «Про місцеві вибори». Відсутність вихідних даних на агітаційних матеріалах може свідчити про їхнє виготовлення за рахунок коштів поза виборчим фондом кандидата, зауважили спостерігачі.

В обох районах представники «Опори» викликали на місце події поліцію й написали заяви про порушення правил ведення передвиборної агітації.

Водночас у штабі міського голови, кандидата в мери Юрія Вілкула Радіо Свобода підтвердили факт появи таких наліпок по місту, однак заявили, що кандидат до цього немає ніякого стосунку.

«Уся наша агітація містить вихідні дані, відповідальною особою за випуск агітпродукції є я, і вся наша продукція оформлена так, як вимагає закон. Мені відомо про ці наліпки, ми до них не маємо ніякого стосунку. Маю сказати, що ми не можемо заборонити людям щось друкувати. Коли до нас звертаються, ми намагаємось пояснити правила агітації. Але люди зараз такі активні й вони хочуть підтримати кандидата, навіть всупереч закону, і в даному випадку ми з цим нічого зробити не можемо», – сказала в коментарі Радіо Свобода довірена особа кандидата Марина Акімова.

За її даними, в той же час представники зафіксували псування агітаційної продукції їхнього кандидата в Кривому Розі: цієї ночі, за даними Акімової, невідомі залили фарбою та брудом 8 білбордів з агітацією Юрія Вілкула в двох районах міста. Як поінформувала Марина Акімова, щодо цього представники кандидата подали заяви до міського відділу поліції, представництва «Опори» та місії ОБСЄ.

Позачергові вибори міського голови в Кривому Розі призначені на 27 березня. Кандидатами зареєстровані 15 осіб, у тому числі чинний міський голова Юрій Вілкул, який цього разу балотується як самовисуванець. На минулих виборах він представляв «Опозиційний блок».

XS
SM
MD
LG