Доступність посилання

ТОП новини

Військові: за минулу добу українські позиції обстріляли 52 рази


У прес-центрі штабу української воєнної операції на сході України повідомили, що протягом минулої доби, в суботу, по українських позиціях 52 рази відкривали вогонь підтримувані Росією сепаратисти, чи, як сказав речник Сергій Жмурко, «російські терористичні формування».

За даними штабу, найбільше – 37 обстрілів – зафіксовано на донецькому напрямку, ще 10 на маріупольському та 5 на луганському. По позиціях Збройних сил України «російські найманці», як назвав речник сепаратистів і російські війська на Донбасі, вели вогонь із мінометів та артилерії великого калібру, випустивши при цьому близько 150 мін та 22 снаряди.

Найскладнішою обстановка була поблизу Авдіївки.

Упродовж дня та до півночі з гранатометів різних систем, кулеметів великого калібру та стрілецької зброї були обстріляні укріплення українських сил АТО поблизу Новгородського, Троїцького, Луганського, Широкина, Майорська, Зайцева та Новозванівки. Снайпери противника вели вогонь поблизу Пісків та Старогнатівки.

Напруженою залишалася обстановка в районі Мар’їнки: контрольний пункт «Мар’їнка» обстріляв ворожий снайпер, повідомили у прес-центрі (в суботу також повідомляли, що цей контрольний пункт через обстріли довелося закрити – ред.).

Неприцільний вогонь бойовики вели в напрямку українських укріплень із мінометів поблизу позиції «Зеніт» на околиці Авдіївки та зі сторони тимчасово окупованого Первомайська по Богуславському.

Із гранатометів та кулеметів великого калібру сепаратисти обстрілювали позиції українських бійців поруч з Пісками, Опитним, Луганським, Новозванівкою та Троїцьким.

З півночі активність ворога суттєво знизилась, додали у прес-центрі.

Донецькі сепаратисти, зі свого боку, заявили, що протягом ночі Збройні сили України не обстрілювали захоплені ними території. Натомість луганські сепаратисти заявили про п’ять таких обстрілів протягом минулої доби, суботи: за їхніми твердженнями, тричі з автоматичних станкових гранатометів (АГС) і легкої стрілецької зброї були обстріляні околиці села Калинівка, раз із АГС околиці села Лозового і раз зі стрілецької зброї околиці села Молодіжного.

На лінії контакту сторін у частині Донбасу вже багато разів проголошували режим припинення вогню, але він щоразу порушується, в тому числі й із застосуванням важких озброєнь, що мали бути відведені. Сторони звинувачують у порушеннях одна одну й заперечують звинувачення на свою адресу.

XS
SM
MD
LG