Доступність посилання

ТОП новини

В анексованому Росією Севастополі планують мітинг через почастішання ДТП


Ілюстративне фото
Ілюстративне фото

В анексованому Росією Севастополі активісти громадської організації «Дорожній контроль – Севастополь» закликають провести мітинг з метою звернути увагу на проблеми ДТП в місті, про це йдеться в повідомленні на сайті організації.

«Сьогодні незадовільний результат роботи уряду Севастополя, дорожніх служб, грубі порушення вимог ПДР водіями і пішоходами, призводять до величезного числа дорожньо-транспортних пригод, що створює резонансні, масштабні і серйозні проблеми в місті», – впевнені активісти.

На мітингу активісти хочуть звернути увагу жителів міста і влади на питання безпеки дорожнього руху, персональної відповідальності контролюючих органів, відповідність доріг вимогам безпеки і їхнього технічного оснащення, сформувати низку вимог до уряду, УМВС та ДАІ Севастополя, які підконтрольні Москві.

У Севастополі жителі обурені збільшенням кількості ДТП на неосвітлених вулицях міста. За словами очевидців, аварій на дорогах стало значно більше, зовнішнього освітлення вулиць немає, часто не працюють світлофори, а кількість автомобілів збільшилася.

В опитуванні, опублікованому на сайті підконтрольного Росії МВС Севастополя, найбільш серйозною проблемою в сфері дорожньої безпеки жителі міста відзначили «підвищення безпеки пішоходів на пішохідних переходах» – 23% вказали цей пункт як найактуальніший для вирішення в 2016 році.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. Країни Заходу ввели низку економічних санкцій. Росія заперечує окупацію півострова і називає це «відновленням історичної справедливості».

XS
SM
MD
LG