Доступність посилання

ТОП новини

У Фінляндії відбулася демонстрація за звільнення Савченко


У центрі столиці Фінляндії Гельсінкі відбулася демонстрація з вимогою звільнити з російської в’язниці українську військову Надії Савченко. На акцію прийшли близько 30 людей з українською символікою та плакатами, повідомив фінський телеканал Yle.

Ідея проведення мітингу з’явилася в активістів після того, як минулого тижня російський суд відмовився надавати Савченко останнє слово, а у відповідь на це вона оголосила сухе голодування.

Організатор акції Микола Косотюк вважає, що влада Фінляндії та ЄС звертають недостатню увагу на історію Савченко. Він сподівається, що Європа активніше впливатиме на Росію в цьому питанні, в тому числі за допомогою посилення санкцій.

Надію Савченко, народного депутата України й делегата Верховної Ради в Парламентській асамблеї Ради Європи, в Росії обвинувачують у вбивстві 2014 року двох працівників російського державного телебачення, які нелегально перебували в Україні, а також у замаху на вбивство групи сепаратистів і в незаконному перетині російського кордону. Російські прокурори вимагають позбавити українку волі на 23 роки.

Савченко та її захист відкидають звинувачення і заявляють, що на момент загибелі російських журналістів її вже захопили в полон сепаратисти, які потім силоміць вивезли до Росії.

XS
SM
MD
LG