Доступність посилання

ТОП новини

Група депутатів Криворізької міськради подала в суд на мера й міськраду


Юрій Вілкул
Юрій Вілкул

Група депутатів Криворізької міськради подала в суд на міського голову Юрія Вілкула і міську раду, щоб визнати протиправним і скасувати рішення про створення виконкому, затвердження його складу й призначення заступників міського голови. Про це повідомила одна з депутатів-позивачів Наталія Шишка.

За її даними, позивачі вважають, що «при формуванні міськвиконкому мер проявив протиправну бездіяльність»: затвердження рішень відбулося без обговорень.

«24 грудня 2015 року відбулося пленарне засідання сесії Криворізької міськради 7-го скликання, на якому за півтори години було ухвалено 159 рішень. У тому числі – рішення про створення виконкому міськради і затвердження його складу. Зокрема, цим рішенням були затверджені перший заступник міського голови, шість його заступників і керуючий справами. Стаття 59 закону про місцеве самоврядування говорить, що рішення має ухвалюватись після обговорення, але обговорення не було», – зазначила Наталія Шишка.

За її словами, позивачі вважають, що запропонований склад міськвиконкому мав бити оприлюднений заздалегідь, щоб із ним могли ознайомитись жителі. Окрім того, мала бути створена конкурсна комісія. Відтак, вважає Наталія Шишка, позивачі вважають виконком міськради «таким, що був створений з порушенням закону про місцеве самоуправління».

Як поінформувала депутат, позов подали до Дзержинського районного суду міста, розгляд справи, за рішенням суду, заплановано на 28 березня, тобто на наступний день після позачергових виборів міського голови Кривого Рогу.

У Криворізькій міській раді зазначили, що позов вивчає юридичне управління. На сайті Криворізької міської ради щодо рішень сесії, які оскаржують депутати, було оприлюднене коротке повідомлення. Інформації про обговорення питань немає, натомість є інформація про виступи депутатів.

Наразі в Кривому Розі триває виборча кампанія, позачергові вибори міського голови призначені на 27 березня, кандидатами є 15 осіб.

XS
SM
MD
LG